Доган възстановява политическа форма. Няма никакъв страх и само в рамките на месец - два той вече говори по нов начин. Социологът Андрей Райчев вижда всъщност един стар образ на Доган, който младите поколения не помнят. Затова и не е учуден от развитието - Доган излиза на терен и сред хората.

В началото Доган заговори като преди години, той е майстор на тихите реплики, но когато изрече призива си за обединение срещу Пеевски, само Христо Иванов откликна. Останалите лидери на политически партии не го и чуха, затова и Доган се завърна към старите си позиции - с работа на терен, обясни Андрей Райчев.

Според неговите прогнози електоратът на ДПС общо наброява 300 000 души+, но въпросът е какво ще бъде разпределението. По-конкретните очаквания на Андрей Райчев са 2 или 3 към 1 в полза на Доган срещу Пеевски. 200 000 е главният електорат на ДПС, за когото изборите не е между Пеевски и Доган, а между Доган или "не гласувам". Северозападна България обаче е в ръцете на Делян Пеевски.

ГЕРБ-СДС гонят 80 мандата на изборите

ГЕРБ-СДС гонят 80 мандата на изборите

Според Румен Христов това няма да е лесно

В момента и на тези избори най-трудна е ситуацията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - той полага неимоверни усилия да спечели с много, за да може все пак да състави кабинет. Застрашен е обаче от много шарен парламент, тъй като някои прогнози показват и до 9 партии в 51-то Народно събрание. Влизането на много малки партии,не означава влизането само на проксита, а това може да доведе и до "колапс на електората" и до съставяне на управление, за което изобщо не е гласувано, предупреди Андрей Райчев.

ГЕРБ, ПП-ДБ и хората на Слави Трифонов е най-вероятното правителство, според Андрей Райчев.

"Има такъв народ" като малка партия могат да си позволят да говорят срещу всички, да съберат протестен вот и след това да управляват заедно с тези, срещу които са говорили.

Проблем обаче, според Райчев, е това, че откакто Христо Иванов го няма като лидер, дясното или "синьото, се движи на сляпо - "карат го на принципа на говоренето "Ние сме най-добрите" и нямат никаква посока.

Ахмед Доган проговори за вината си за Пеевски и греховете на ДПС
Обновена

Ахмед Доган проговори за вината си за Пеевски и греховете на ДПС

Не съм си представял, че наши кметове ще репресират наши хора, призна Сокола