ГЕРБ-СДС са амбицирани да постигнат добър резултат на тези избори и гонят 80 мандата. Това стана ясно от думите на Румен Христов, лидер на СДС и зам.-председател на коалицията, пред bTV.

Според него обаче това няма да е лесно.

По негови думи изборите са състезание и всеки се възползва от това, което се случва в другите политически партии. "Вижте какво се случва в ДПС. Ще се опитаме този вот, който е разколебан, да бъде привлечен към нас. Ще видим дали може да пробием повече в смесените райони", отбеляза Христов.

Той заяви, че когато първата парламентарна група е с повече народни представители, се предполага, че може би коалицията ще бъде трипартийна, а не четири- или петпартийна.

Борисов води листата на ГЕРБ в 25 МИР София, Фандъкова - в 24 МИР
Обновена

Борисов води листата на ГЕРБ в 25 МИР София, Фандъкова - в 24 МИР

Рая Назарян води в 23 МИР

Христов посочи, че проевропейските партии са повече от проруските и в този смисъл би могло да се постигне съгласие за управление на страната.

"Ако гледам заявките, които бяха давани ежедневно в сегашния парламент, освен ГЕРБ-СДС, проевропейски настроени са ПП-ДБ и ДПС - това, което остана и позициите на Делян Пеевски по отношение на войната в Украйна, реакцията му по отношение на РСМ", отбеляза той.

Христов посочи, че от групата около Ахмед Доган не е чул нищо по отношение на "агресора Русия и войната в Украйна".

Той е на мнение, че с "Възраждане" и БСП трудно може да се работи.

Според него СДС най-вероятно няма да приеме правителство с участието на БСП.

Трима кметове от ГЕРБ повеждат листи за Народното събрание

Трима кметове от ГЕРБ повеждат листи за Народното събрание

Бойко Борисов традиционно води две листи в София и Пловдив