Областният координатор на ГЕРБ в София Даниела Райчева, водачът на листата на ГЕРБ в 24 МИР Йорданка Фандъкова и кандидати за народни представители регистрираха листата за 24 РИК, съобщава БГНЕС.

Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян пък е водач на листата в 23 МИР София.

Фандъкова изрази надежда това да бъдат последните предсрочни парламентарни избори за следващите четири години. Тя подчерта, че страната има нужда от стабилност. Хората имат нужда от стабилно управление, а ГЕРБ може да го гарантира, увери бившият градоначалник.

Тя посочи, че ГЕРБ отлично знаят какво означава безвремие и хаос за хората. "Четири години са прекалено много. За тези четири години се забавиха много неща", заяви Фандъкова и допълни, че заради политическата конференция и нестабилност проектът, свързан със строенето на метрото, е можело да е в много по-напреднала фаза.

Та бе категорична, че ГЕРБ има най-добрата и реалистична управленска програма, която гарантира просперитет, основан на качествено образование.

По нейни думи листата за 24 МИР е съставена от опитни хора - както млади хора, така и бивши кметове, бивши общински съветници.

Фандъкова изрази надежда повече хора да се мотивират и да излязат да гласуват.

Днес ГЕРБ регистрираха и листата си за 25 МИР.

Водач на листата в 25 МИР София традиционно е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, втора в листата е Даниела Райчева, а трети - Георги Георгиев.

Георги Георгиев призова хората, които искат стабилно управление, да ги подкрепят. "Време е да сложим край на хаоса, на безподобното свободно падане, в което се намира държавата", изтъкна той и посочи, че проблемът на политическите кризи е, че цената за тях всъщност я плащат гражданите.

Според него е много важно да получат доверието на повечето от гражданите, за да могат да решават ежедневните проблеми, с които се сблъсква държавата на национално и на местно ниво.

Георгиев даде пример за това как се отразяват проблемите в държавното управление и на политическата нестабилност в София. "Повече от три години, след като предадохме проекта за Околовръстния път в частта от "Цар Борис" към "Люлин", толкова важна за северните райони и за 25 избирателен район, нищо не се случва. Няма кой да си мръдне пръста в държават", възмути се той.

Ние дължим на хората резултати, предвидимост, сигурност, категоричен е той, като увери, че ГЕРБ може да го гарантира.

"Хората заслужават политици, които могат да решават проблемите на обществото, а не занимават цялото общество със собствените си проблеми", подчерта той.

Според него няма предпоставки изборите да бъдат нечестни.

"Проблемът не е толкова в честността на изборите, колкото във вярата на хората за смисъла от гласуването и голямата битка, в която всички партии сме обединени на тези избори, е битката за това, че изборите са легитимни, когато повече хора участват. Че властта е власт, която произтича от народа. Че управлението произтича от народа тогава, когато достатъчно голяма част от него се е произнесла", обобщи Георгиев.

Ако ние не се справим с повишаването на избирателната активност, няма да можем да излезем от политическата криза, каза пред журналисти Рая Назарян, след като регистрацията на листата, предаде БТА.

По думите на Назарян това ще е основното усилия на ГЕРБ, "за да може да сложим край на това безвремие и да можем да гарантираме сигурното управление и най-вече предвидимостта".

Тя също каза, че в листата има както по-млади кадри, така и такива с опит. Според председателя на НС неслучайно ГЕРБ винаги печелили изборите, понеже имали управленска програма, която се актуализира постоянно и съдържа реални мерки за всяка секторна политика. Затова и печелим доверието на съгражданите ни, допълни още Назарян.

Тя подчерта, че в тази кампания основният приоритет на ГЕРБ е техните мерки и решения да достигнат до възможно най-голям брой избиратели, защото така избирателната активност щяла да се повиши.

Даниел Митов коментира, че ГЕРБ ще говори с хората и нямало да се поддават на провокации.