Турция се разграничи от посланика си у нас Сюлейман Гьокче. Дипломатът не беше включен в официалната делегация на турската държава по време на посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Турция, предаде bTV.

Официално от Министерския съвет на България заявиха, че не са се намесвали в състава на турската делегация.

"Забелязали ли сте, че винаги, посланикът, който е на дадената страна е в състава на делегацията. Оставям на вас да си отговорите на въпроса защо го нямаше днес Гьокче." - заяви Борисов.

Министър-председателят съобщи пред журналисти, че по време на тричасовата си среща с президента Реджеп Таип Ердоган се е извинил за поведението на Валери Симеонов и неговите активисти на границата по време на предизборната кампания.

"Опитах се да извиня г-н Симеонов за дърпането на жената на границата. Мисля, че се прие, вие чухте и премиерът Йълдъръм каза, че след като имат сигурност в нас, ще остане в миналото и това. Опитахме се да се концентрираме с президента върху това което бихме могли да изградим заедно. Теми, които биха ни влошили настроението, се стараехме двамата да не ги слагаме в дневния ред, защото има действително по-важни неща, които можем да направим." - допълни Борисов.

Българската страна пък е поставила въпроса за намесата на турския посланик Сюлейман Гьокче по време на предизборната кампания у нас.