Правителството прие постановление, с което дава възможност на агенция "Пътна инфраструктура" да поема ангажимент за разходи за пътя Видин-Ботевград. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти след редовното правителствено заседание в Министерския съвет.

С постановлението се увеличава максималният ангажимент за разходи, които могат да бъдат поети през 2019 г. по бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Показателят по бюджета на министерството се увеличава с размер 796 749 500 лв. във връзка с предстоящото сключване на договори. Петя Аврамова припомни, че пътят Видин - Ботевград е обявен за национален обект и обект с национално значение

Настояват за фонд "Северозапад" в Бюджет 2020

Настояват за фонд "Северозапад" в Бюджет 2020

Предвиждат 10 минимални заплати за раждане на дете в региона

Цялостната модернизация на пътя от Дунав мост - 2 от Видин до граничния пункт "Кулата" ще осигури една много качествена връзка на Северозападна България, заяви Аврамова.

Пътната връзка е важна за устойчивото и балансирано развитие на региона, като се очаква да се подобри пътната безопасност и да се намалят различията между регионите. Пътят ще бъде с магистрален габарит в този участък с две ленти за движение, обясни Аврамова.

Освен това се очаква да се ремонтират пътни съоръжения и големи съоръжения, така че с решението на правителството се дава възможност на АПИ да сключва договори и да започне реалното строителство на пътя Видин-Ботевград, каза още регионалният министър.