Арх. Иван Несторов е назначен за шеф на ДНСК - Дирекцията за национален строителен контрол. Заповедта за назначението е на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Несторов сменя на поста Милка Гечева считано от днес, 28 септември 2017 г. 

Преди да оглави ДНСК, арх. Несторов беше директор на дирекция "Геозащита и благоустройствени дейности" в МРРБ. Завършил е висшето си образование в Букурещ в института по архитектура и градоустройство "Йон Минку" през 1983 г., съобщават от МРРБ.

Несторов има 11-годишен стаж в Инспекцията за държавен и технически контрол, чийто правоприемник е ДНСК. Както и 18-годишен стаж в Столична община като последователно е заемал позициите началник отдел "Архитектура", директор на Дирекция "Контрол по строителството" и директор на Дирекция "Архитектура и градоустройство".

Припомняме, преди седмица Милка Гечева беше уволнена от поста си като ръководител на ДНСК. За това медиите разбраха по доста странен начин - от пост в личния профил на вицепремиера Валери Симеонов във фейсбук, въпреки че заповедта за уволнение отново е на министъра на МРРБ.