Българската армия започва тотална разпродажба на излишни оръжия и имоти. Освобождаването от ненужното имущество се налага заради редуцирането на въоръжените сили до 2014 г, обясни в ефира на БНТ ресорният министър Аню Ангелов.

Освобождаваме се от всичко онова, което не е нужно на армията и тези средства отиват в бюджета", подчерта той. Министерството на отбраната възнамерява да събере до края на годината поне 20 млн. лева.

По отношение на системата за противоракетна отбрана, Ангелов заяви, че е подчертал пред колегите си в Брюксел, че цялата територия на страната ни трябва да бъде защитена. "По принцип всички в Брюксел се съгласихме, че заплахата от удари е реална", подчерта Ангелов.

"Твърде нагло е от страна на опозицията да оспорва това, което е било политика по отношение на ПРО", категоричен беше министърът, който поясни, че позицията на страната ни за противоракетната отбрана е резултат от взети преди решения.

На въпрос за това дали българските войници ще се изтеглят от Афганистан, министър Аню Ангелов отговори, че до края на тази година нашето участие се запазва в настоящия си вид.