Олелията с драмата за машините и справката от ДАНС бе направена от хора, които се оказа, че работят с "тъпите номера на ченгетата от 80-90-те години". Такава оценка направи журналистът Асен Агов пред БиТиВи за резултатите от местните избори на първия тур.

Той обясни, че ако има решение на ЦИК ще се гласува на балотажа и с машини, и с хартия. Изборите минаха нормално и могат да се направят няколко извода: темата антикомунизъм изчезна и има смяна на поколенията. В един нормален демократичен свят е добре да има ляво и дясно, за да има алтернатива, но да не е популистко ляво и дясно, каза още Агов.

"Ако тази афера със справката на ДАНС, чиято цел е Терзиев да не спечели и ако тази линия продължи, Терзиев може и да не спечели на балотажа срещу Ваня Григорова", коментира Асен Агов.

Медийният експерт Георги Лозанов добави, че най-много от местните избори спечели кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев. Много е интересно да се направи анализ на невалидните бюлетини, посочи Лозанов и добави, че е имало очакване, че Терзиев няма да има подкрепа такава, каквато получи на първия тур на местните избори.

ВАС върна машините в секциите за балотажа

ВАС върна машините в секциите за балотажа

Решението на ВАС е окончателно и не може да бъде обжалвано