Правителството е стабилно, защото дава ясна перспектива накъде се движи България. Това коментира финансовият министър Асен Василев в кулоарите на Партийния дом по време на обсъждането на вота на недоверие срещу кабинета "Денков".

"Вършим изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30 години. Тези 66 мерки, които бяха заложени с второто плащане (по ПВУ), придвижиха цели сектори, които години поред бяха замитани под килима", не пропусна да отчете Василев.

Шефът на финансовото ведомство подчерта още и важността от случването на съдебната реформа, което щяло да бъде "сложна битка".

"Първите крачки са направени, имаме още много дълъг път пред нас. Не на последно място, защото зададохме ясна посока на България към Европа. Бизнесът започва да инвестира. Спестяванията на българските граждани са се покачили със 7 милиарда лева."

Финансист номер едно коментира и предстоящото утре гласуване на вота на недоверие срещу кабинета: "Не знам за ГЕРБ и ДПС, питайте тях. Но не бих подценявал вота на недоверие, защото докато едно нещо не е факт, то не е сигурно", уклончив бе Василев.