Политика и точка в програмата на партия "Атака" е да настоява за по-строги санкции за опетняване на националните символи, обясни в Коритаров Live кандидатът на "Атака" за депутат в Европейския парламент Димитър Стоянов по повод сезирането на прокуратурата за фолкпевицата Камелия.

Припомняме, Стоянов поиска Камелия да бъде подведена под съдебна отговорност за опетняване на националния флаг, защото е излязла на концерт, облечена с трибагреника.

В телевизионното студио Стоянов обвини певицата, че е облякла знамето гола, което самата Камелия отрече. Тя освен това подчерта, че не е била облечена в рокля, ушита от националния флаг, а в рокля с цветовете на националния флаг и че целта е била да изрази солидарност с българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Димитър Стоянов обаче я обвини, че използва знамето като дреха, за да си прави PR. Според него уважението към националните символи трябва да се превъзпита отново, а строгите санкции се налагат заради пренебрежението към тях.

"Атака" е против развитието на Европейския съюз в политическо обединение на държави на базата на обща конституция, а отхвърления проект за европейска конституция счита за абсолютно неприемлив.

Стоянов каза още, че партията няма да подкрепи втори вариант на конституцията, който е само с леки корекции на първия вариант.

Националистите не са против свободното движение на хора и стоки, но се противопоставят на налагането на обща политика на европейските държави, в това число определянето на квоти за производство на определени стоки.

Димитър Стоянов категорично отрече информацията, че румънските съмишленици на "Атака" в обединението на националистите в Европейския парламент - партията "Велика Румъния", има амбиции към Южна Добруджа.
Той заяви, че според уверенията, които е получил от румънската партия, тя няма никакви претенции към земите и смята въпроса за уреден.

"Атака" е против членството на Турция в Евросъюза, а по въпроса за Косово застъпва позицията, че областта е неразделна част от Сърбия.