Сега България не е управлявана от турска партия с червена гарнитура, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в речта си пред хилядите националисти, събрали се на концерта, организиран от партията по случай 132 години от Освобождението на България.

„Честит празник! Честито Освобождение от турско робство!" С тези думи Сидеров поздрави множеството и изтъкна, че думата „атака" е станала символ на българския патриотизъм.
По думите му героизмът на българските опълченци е достоен за поемите на Омир и Шекспир.

Атака подкрепя правителството на ГЕРБ, обясни още Сидеров, за да не върнат на власт БСП и ДПС. Той заяви още, че Атака са изпълнили обещанията си да бъдат съдени бесепари и депесари - в момента трима министри са обвиняеми, както и един министър-председател.

Волен Сидеров обеща партия Атака да отреже пипалата на октопода, който се е впил в тялото на България. Идва нормализацията в България, убеден е той. Сидеров коментира още, че национализмът вече не е мръсна дума.

„Ние от Атака сме онези опълченци, от които зависи свободата от мафията", категоричен е Волен Сидеров.

Лидерът на партията коментира още, че до сега никой държавник не е заявявал точно и ясно от какво България се е освободила на 3 март. Само от Атака са били конкретни.

Няма абстрактно освобождение, има освобождение от турско иго, категоричен бе Волен Сидеров. Който забравя миналото, който омаловажава миналото на страната, върши предателство, смята още лидерът на Атака.

Той подчерта, че на 3 март България е излязла от гнета на робството. Това е датата, с която се ражда Третата българска държава и България възкръсва от мрака на турското робство, посочи Волен Сидеров.

Според него страната ни в момента се намира в нов етап на развитие. Днес България е част от Европа, така както е била преди да падне под турско робство, заяви Волен Сидеров.

Той подчерта отново, че националистите настояват да бъдем обезщетени за геноцида над народа ни по време на игото.
Според Сидеров българският народ е поел най-тежкия удар на османското завоевание. Само в началото на турското нашествие над 400 000 християни са убити. Ако не е било изтребването над народа ни, сега българската нация е щяла да наброява между 60-80 млн.

Годините на робството ни той определи като „целенасочено убийство на цяла нация".