За структурите на „Атака" в областите Кърджали и Смолян приоритетна цел ще бъдат следващите местни избори и вкарването на повече съветници в местните парламенти, а в по-дългосрочен план - на един или двама народни представители.

Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на „Атака" Волен Сидеров, цитиран от БиТиВи.

Националистът бе в града по случай празненствата по повод 125-годишнината от Съединението.

Само така ще бъде разбит монополът на ДПС, в ръцете на което все още е над 90 на сто от местното управление, изтъкна Сидеров.

Той допълни, че на ниво парламентарна група на „Атака" ще направи всичко възможно да бъде осветено ограбването на страната през последните десетилетия.

Партията вече обмисля за тази цел да бъдат привлечени организации към ООН и Световната банка, които на място да проверят кои са виновниците за това тотално разграбване на активи на България, заяви още лидерът на „Атака".

Той настоя ГЕРБ да бъдат в по-активни по тази тема.

На среща с актива на „Атака" в Кърджали Сидеров връчи партийните книжки на двадесетина нови членове на партията. Сред тях бе и доскорошният областен лидер на ДСБ Димитър Топалов.

Запитан защо сменя партийната си принадлежност, Топалов лаконично отговори, че минават години и човек преосмисля поведението си.

Борислав Ноев е новият областен лидер на „Атака" в Кърджали, обяви още Волен Сидеров.