В „Атака" са притеснени от възможни провокации в петъчния ден. В писмо до вътрешния министър от централата на партията предупреждават, че софийското кметство е дало разрешение на мюсюлманската общност да разполага килимчета и постелки на улицата и по тротоара пред джамията за утре - 27 май.

Имам данни, пише Волен Сидеров, че това ще бъде използвано от наети за целта хора за провокативни действия и създаване на напрежение. В някои сайтове се появиха и дезинформации, че партия „Атака" готви митинг на същата дата до джамията.

Лидерът на националистите заявява категорично, че не е подавал уведомление до общината за митинг на 27 май, нито до джамията, нито на друго място в София.

Нямаме намерение да правим митинг на 27 май, петък и ако някой провокира безредици или действия, с които нарушава обществения ред, то той няма нищо общо с партия „Атака". През дните четвъртък, петък и събота ръководството на партия "Атака" ще бъде на срещи със структурите ни в различни градове на страната, пише още Сидеров.

Той уведомява още вътрешния министър Цветанов, че партията прави вътрешнопартийно разследване по отношение на лицата, запалили рогозка в близост до джамията на 20 май, като до момента е установено, че това не са членове на партия „Атака".