Протестите стигнаха и до главния прокурор Сотир Цацаров. Атака внесоха сигнал до него във връзка с „нерегламентираните и незаконни митинги" по силата на Закона за събранията, митингите и манифестациите, както и нарушаването и неизпълнението на законодателните разпоредби от страна на кметицата Йорданка Фандъкова.

Според атакистите българското общество е свидетел и заложник на група български граждани, които изразяват своето конституционно право да извършват  митинги и събирания, без обаче същите да отговарят на законовите изисквания.

Депутатът Илиан Тодоров обясни, че вече 40-ти ден законът е грубо погазен, а Фандъкова не предприема никакви действия.

Той изтъкна, че протестиращите системно нарушават закона, в който е записано, че митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието освен в часовете от 22.00 до 06.00 часа.

Депутатът подчерта, че за всички е видно, че протестите продължават и след 22.00 часа. По думите му, редица граждани са сигнализирали за това общината, но действия не се предприемат.

Освен това редица пияни и дрогирани хора викат по улиците и така пречат на останалите, заяви Тодоров.

Той не уточни какви са лостовете, с които Фандъкова трябва да въздейства на недоволните граждани. Тя е кметица и тя трябва да знае най-добре как да ги спре, обясни депутатът.

Протестиращите не подават писмени уведомления до кмета, не посочват организатора на протестите, мястото и времето на митингите, изтъкна още той.

Атака настоява Сотир Цацаров да извърши прокурорска проверка срещу Йорданка Фандъкова във връзка със системното нарушаване от нейна страна на закона.

Илиан Тодоров не можа да каже как с колегите си от партията ще гласуват за актуализацията на Бюджета:
„Не е моята компетенция. Ще се съберем парламентарната група и ще обсъдим как да гласуваме за бюджета."