Обединените патриоти внесоха жалба в Централната избирателна комисия (ЦИК) срещу "Обединение ДОСТ". Жалбата е насочена срещу видеоклип, в който на турски език се агитира да се гласува за политическата партия.

6-минутният клип стана обществено достояние и възмути потребителите в социалните мрежи. Клипът е изцяло на турски език и представлява препратка към Възродителния процес в България. В него се вменява вина към българския народ по отношение на мюсюлманите у нас, се сочи в жалбата на патриотите.

Клипът е на турски език, което е в разрез с българския закон. Съдържанието на видеото е и в противоречие с правилата за провеждане на предизборна агитация, защото насажда етническа и религиозна омраза. В него са показани кадри от събитията от 1989 година, които целят насаждането на страх у малцинствата у нас, че подобен сценарии може да се повтори, а въпросната коалиция може да ги защити от това.

В 6-минутното видео България е представена като враг, за разлика от Турция, която представлява защитник и приемник на проблемите на българските мюсюлмани в страната, посочват патриотите в жалбата си.