Депутатът от ДБ Атанас Атанасов коментира енергийната криза и други актуални теми в ефира на Нова телевизия.

Водеща бе темата за "Булгаргаз" и промените в управлението на дружеството. По думите на народният представител след рокадите някой е загуби. лесни пари. Той добави, че в момента ставаме свидетели на преподреждане на системата.

Според Атанас Атанасов съществува реален риск за енергийната сигурност на България. Страната ни е зависима от Русия. Високите цени на газа са резултат от руската стратегия за дестабилизация на източния фланг на НАТО. Енергийната зависимост е основен проблем, който не е преодолян с години.

Депутатът от ДБ засегна и темата за "Балкански поток". Той иска отговор защо ние сме платили на руснаците за газопровода на наша земя, а на сръбска територия е платен от Газпром. "Балкански поток" не обслужва български интереси, добави Атанасов. Народният представител сподели и мнението си за азерския газ. По думите му има подписани договори, но за 12 години управление на Борисов няма изградена тръба за доставки, няма и алтернативи. А сега опозицията действа арогантно и се опитва да се възползва от създалата се ситуация.

В студиото на Нова телевизия беше засегната и темата за НАТО. По думите на Атанас Атанасов, ние сме пълноправни членове на алианса и трябва да изпълняваме поетите ангажименти. Той сподели, че правителството не бездейства, Има план как да се защитят националните интереси при задълбочаване на кризата в Украйна.

ДБ има последователна политика за борба с корупцията, заяви Атанасов. Според него трябва да бъдат пресечени корупционните схеми изградени по времето на кабинетите на Борисов. Трябва да се вдигне завесата. Нужна е прозрачност. Всичко трябва да е ясно, добави Атанасов.

Бойко Борисов обвини управляващите в корупция

Бойко Борисов обвини управляващите в корупция

"Тея ходят в Брюксел да говорят за корупция, за реформа в съдебна система, тея точно"

Депутатът от ДБ подхвана и темата за корупцията в страната. По думите му хора които отговарят за управлението са длъжни да положат усилия за справяне с проблемите. Той добави, че обществото има очакване за търсене на отговорност за АМ "Хемус" и други корупционни скандали. Прокуратурата обаче бездейства. Атанасов заявим че разделението на властите трябва да се спазва, но и властите трябва да си вършат работа. Депутатът постави въпроса защо няма повдигнати обвинения по скандали, предизвикали обществен интерес. Според него трябва да се смени главния прокурор. Срещата миналата седмица между обвинител номер едно Иван Гешев и премиера Кирил Петков може би е знак, че прокуратурата вече няма да бездейства. Атанасов бе категоричен, че въпреки това от ДБ няма да спрат да искат оставката на главния прокурор.

Атанас Атанасов каза и няколко думи относно предложението за промени в Конституцията. По думите му ГЕРБ и ДПС отказват да участват в комисия за промени в конституцията с измислени мотиви. Атанасов не изключи варианта някои представители на опозицията да променят решението си. Той добави, че има трябва да има диалог и че е нужен професионален поглед върху нужните промени.

Парламентарна комисия ще променя Конституцията

Парламентарна комисия ще променя Конституцията

От ГЕРБ, ДПС и Възраждане не излъчиха свои представители