След като лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова своите привърженици да гласуват за "Демократична България", Атанас Атанасов обясни, че не могат да забранят на никого да призовава да се гласува за тях.

Това заяви пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" (ДБ).

Атанасов е бивш началник на цивилното контраразузнаване. Лютви Местан преди да създаде ДОСТ бе председател на ДПС. Според Атанасов Местан е разпознал "Демократична България" като политически субект, който се бори за промяна в сегашния начин на управление на страната.

За втори път внесоха в съда обвинението срещу Лютви Местан

За втори път внесоха в съда обвинението срещу Лютви Местан

Окръжен съд Кърджали до 2 месеца трябва да разпореди делото

"Няма коалиция между "Демократична България" и ДОСТ, а това, че той е решил да призове съпартийците и последователите си да ни подкрепят, е важен знак, че в среди, които са противници на Сараите, ДБ се възприема като острието на промяната", твърди Атанасов.

По думите му в листите на ДБ няма "перебежчици".

Припомняме, на руски "Перебежчик" в политиката е човек, който доброволно е сменил своята принадлежност към държавата или към политическата сила. Често е назоваван и предател, особено, ако е предал секретна или конфиденциална информация.

Според Атанасов кандидат-депутатите им са с доказан професионален опит и постоянни в политическите си възгледи.

"Ще работим за възстановяване на парламентарната република и институциите да бъдат запълнени с истинско съдържание, а не с калинки и с имитации. ... За нас е важно българската икономика да бъде отворена, а не да бъде контролирана от държавата чрез обществени поръчки, които се изпращат в обръчите от фирми", заяви Атанас Атанасов.