Прессекретариатът на президентството реагира остро на изказване на депутата от ДСБ Атанас Атанасов пред Би Ти Ви във връзка с наркотрафиканта Будимир Куйович, който беше задържан на 29 декември.

По думите на Атанас Атанасов, „материалите по случая „Куйович" в МВР се съхраняват в касата на един началник отдел в бившата НСС, сега - ДАНС, който е братовчед на президента Първанов".

Във връзка с изнесената пред Би Ти Ви информация президентството разпространи изявление със следния текст:

По повод твърдение на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, направено тази сутрин в една от националните електронни медии и засягащо името на президента Георги Първанов, прессекретариатът на държавния глава държи да припомни, че и до днес се помни фундаменталната констатация на председателя на ДСБ и бивш лидер на СДС Иван Костов - "Всички сме братовчеди".

В този смисъл работата на г-н Атанасов по развитието на делото и творчеството на неговия патрон може да бъде оценена високо, а опитите му за обогатяване на родословното дърво на президента Георги Първанов биха изглеждали забавни, ако не представляваха по същество безотговорно и клеветническо твърдение.

Потърсен за коментар, Атанас Атанасов заяви, че казаното от него е абсолютно вярно.

„Името та този човек е класифицирана информация и не може да бъде огласено, но мога да кажа, че става дума за Христо П." - уточни пред news.bg, депутатът от ДСБ.

Той допълни, че в ДАНС знаят че човекът е братовчед на Първанов и че именно заради това е назначен на поста си.

Реакцията на президентството е проява на абсолютна слабост. Тя показва, че съм улучил десетката." - каза в заключение Атанасов.