Участието на Георги Първанов в опитите за потулване на наркоскандала "Куйович" е обяснимо. Има данни, че функционери от неговата партия покровителстват производство и търговия с наркотици. За пореден път Георги Първанов се прояви като зависим човек и показа, че първо е "Гоце" и после - всичко останало.

Това се казва в обръщение до медиите на депутата от ДСБ Атанас Атанасов във връзка с изказването на президента на вчерашната пресконференция.

Обвързаността между бившата държавна сигуронст и производството на наркотици е една практика, която по време на комунистическия режим е била държавна политика, организирана от тайната полиция, към която като прост секретен сътрудник е принадлежал и сегашният президент, обянява Атанасов.

В писмото той потвърждава информацията, че роднина на президента работи на началническа позиция в НСС и е пряко свързан със случая "Куйович" и съхранява документи за него.

"Отричайки този факт, Първанов отново излъга българското общество по същия начин, по който преди години отричаше принадлежността си към ДС", посочва Атанасов.

Атанасов Атанасов казва още, че не може да изнесе повече информация, тъй като тя класифицирана.