Не е вярно, че депутатите са безделници, те работят в комисии и по избирателните си райони и видяното в пленарната зала е много малка част от тяхната дейност. Това коментира в ефира на bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

На въпрос използвал ли е обидна квалификация по адрес на народните представителите премиерът Бойко Борисов, тя отговори, че не е съгласна с премиера.

Прав е премиерът, че сме безделници, „признаха” депутати

Прав е премиерът, че сме безделници, „признаха” депутати

ГЕРБ иска увеличаване числеността на Комисията

"Всеки един народен представител работи в избирателния си район, работи и тук в комисиите. Това, което виждат зрителите в залата, е само повърхността на работата на народните представители", уточни Караянчева.

По думите на председателя на Народното събрание, един от най-големите проблеми в българското общество е, че хората не разбират, че "депутатите също имат своите чувства, своето отношение", "не са някакви извънземни" и си имат приятели.

"Нека гражданите да дойдат и да видят как заседава Народното събрание, за да видят какво правят избраниците им", призова тя.

На въпрос има ли проблем с качеството на дебата, тя призна, че проблем с качеството на дебата има: "Когато парламентът се използва за политически цели, а не за конкретни предложения, конкретни дебати", коментира шефът на НС.

Тя допълни, че политиците са малко объркани, когато преследват някаква цел, защото по този начин не се подбират средства.

Караянчева посочи, че не съжалява за това, че е била груба като депутат, защото политическата битка го изисквала.