Надявам се, че е дошло времето да си поставим доста по-амбициозни задачи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в присъствието на емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.
Емирът на Катар е в България по покана на държавния глава Румен Радев. Той пристигна у нас с делегация от над 60 представители на компании от Катар, които ще участват в двустранен бизнес форум.

Задълбочаването на сътрудничеството между България и Катар и насърчаването на връзките между инвестиционните, бизнес и академични среди в двете страни бе скрепено с подписването на меморандуми за разбирателство в областта на енергетиката, културата и спорта и университетите на двете държави на официална церемония в Министерския съвет.

Премиерът Борисов отчете, че приятелските отношения между България и Катар вече имат резултати и визира "Катар еъруейз", както и няколко успешни сделки в бизнеса.

"Надявам се, че е дошло времето доста по-амбициозни задачи да си поставим", посочи Борисов. "Очаквам да стартираме нещо добро", допълни той.

В отговор емирът на Катар заяви: "Поздравяваме ви по случай вашия национален празник и ви желаем всичко най-добро и благоденствие. Това е много важна година за България, предвид на председателството на ЕС. Ние сме уверени, че председателството ви ще бъде успешно", каза още Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.

Емирът на Катар не пропусна да отбележи, че с българския министър-председател са приятели и затова са се договорили, че вече не е нужно много да се говори, а да се работи.

"Затова се договорихме за няколко стъпки за сближаване на отношенията. Използвам случая да отправя покана към моя приятел да посети Катар в най-скоро време", каза още Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.