Шествие и заупокойна литургия в памет на 145 годишнината от обесването на Апостола се проведе в столицата.

Вицепремиерът и председател на Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов отбеляза, че седма година вече извървяват този път на Голготата - пътят от бесилото на Левски и мястото, където той е обесен - паметника на Левски в столицата до мястото, където той е погребан.

"Правим го на 18-ти, когато е истинската дата на кончината на най-великия българин. Тази седма година ние пак сме тук, сигурен съм, че докато сме живи, винаги на 18-ти февруари ще бъдем тук да се преклоним пред великото дело на великия българин", посочи Симеонов.

Симеонов отбеляза още, че Хайтов е посветил последните години от живота си, за да докаже, че гробът на Левски е именно при църквата Св. Петка. Той бе категоричен, че без чутовния подвиг на Левски, България нямаше да я има. Валери Симеонов заяви, че всички, цяла България и всички, които заемат държавни постове са в дълг пред Левски.

"Неговото послание е много просто. Единственото, което е правел и ни е завещал е упорито и последователно да работим за България - всеки на своето място, всеки на своята длъжност", заяви Симеонов.

Той бе категоричен, че в днешния ден на прошки е редно всеки българин да поиска прошка от Левски.