Политическа партия "Български възход" излезе с официална позиция по повод на решението на правителството за премахването на регулирания пазар на електрическа енергия.

От партията посочват, че в управленската програма на правителството Денков-Габриел е заложена Програмата за изменение на Закона за енергетиката, което ще премахне регулирания пазар на електрическа енергия и ще "изведе" всички домакинства на свободния пазар.

Според Български възход това би довело до многократно увеличение на сметките за ток на битовите потребители. От партията на Стефан Янев поясняват, че в момента действа дерогация от европейското законодателство, която защитава битовите потребители от високите цени на електрическата енергия до 2026г.

Български възход категорично се обявява против намерението на управляващите прибързано да премахнат регулирания пазар на електрическа енергия. Партията отправя апел към правителството да се възползва от времето, предоставено ни от настоящата дерогация и да разработи механизми за компенсация на битовите потребители на електрическа енергия.

Усвояването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не бива да бъде за сметка на българските граждани, категорични са от Български възход.