Дори вратите на парламента не спряха атаките на гражданско движение „България без цензура" срещу експремиера Бойко Борисов. Лично водачът на движението Николай Бареков дойде в Народното събрание, за да поиска помощ от лидера на „Атака" Волен Сидеров.

Съдействието от Сидеров обаче е поискано в качеството му на председател на парламентарната комисия за предотвратяване на конфликт на интереси и борба с корупцията.

На фона на скандирания „Оставка" и силни освирквания от протестиращите граждани, зад стените на парламента, „рамо до рамо" застанаха Волен Сидеров и Николай Бареков. Сидеров обаче бе необичайно лаконичен и посочи само, че до него са внесени два сигнала срещу лицето Бойко Методиев Борисов, които незабавно ще бъдат разгледани от комисията за конфликт на интереси.

„Сигналите са за участието на Борисов в офшорна фирма, което вече стана известно. Трябва да се знае, че тази фирма не е прекратена, не е закрита, тя продължава да съществува, през нея минават преводи. „Вторият сигнал отново е за конфликт на интереси, тъй като той е бил съдружник във фирми, когато е бил главен секретар на МВР и кмет на София", обясни Сидеров.

Той не пропусна да коментира и изказването на Борисов, че е „бил див каратист", като лидерът на атакистите поиска да не се обиждат каратистите с това, че са „диви".

Николай Бареков изрично подчерта, че е бил в стаята на парламентарната група на „Атака" в качеството си на лидер на гражданско движение. „Ще помоля всякакви спекулации за това, че се готвят политически проекти и коалиции, да не се правят сега", отбеляза Бареков.
Ексжурналистът призна, че с „Атака" има много тежки различия, но все пак посочи, че в годините тя е претърпяла много сериозно развитие.

„Ние поискахме гражданско примирие, вместо това получихме война. Война, платена с парите на една мутра, свързан с групировката СИК, а именно Бойко Борисов". Още сега обаче лидерът на „България без цензура" предрича отговора на експремиера Бойко Борисов - „не знаел, не е чувал".

Бареков призова Борисов да напусне незабавно политиката, партията, парламента. „Нека да го направи така, както постъпи неговият политическия двойник - Христо Бисеров.
„Мутрите няма да се примирят с това, че загубиха държавата, и ще се опитат да си я върнат на всяка цена", заключи още веднъж Бареков, заглушен от тъпаните и скандирания „Оставка" от протестиращи граждани на площад „Народно събрание".