За стрелбата тази сутрин по Златко-Баретата премиерът Борисов изтъкна, че той има присъда на първа инстанция.

„Винаги съм твърдял, че когато има присъда на първа инстанция, тези хора трябва да стоят в ареста. Това е здравословно за самите тях", коментира той пред членовете на американската търговска камара, американската посланичка у нас, посланикът на Ирландия, чиято страна председателства ЕС, дипломати и бизнесмени от България, САЩ и много европейски страни, които са на работен обяд в хотел „Шератон".

Словото на премиера обаче не бе за бизнес и търговия, а посветено на поредния екшън в София, както и други вътрешни събития от последните дни.

Коментирайки още случая с Баретата,Борисов посочи, че ако не е бил под домашен арест, за да отива в Съдебната палата и ако е бил е следствения арест, това е нямало да се случи.

„Хората, които се конвоират и не са под домашен арест, а са в следствения арест, отиват по друг маршрут, с отделна охрана през вътрешния двор", посочи той и добави, че мястото, където е станал инцидентът, е много лесно за стрелба. „Знае се, че днес има съдебно дело и той ще отиде", добави Борисов.

Той допълни, че се надява един ден да има напредък в тази част от законодателството ни. Премиерът подчерта, че щом има издадена присъда на първа инстанция са били разпитани много свидетели и много истини, които не са се знаели, са се чули.

По думите му това има голямо значение, особено когато става въпрос за организирани престъпни групи.