Настояваме СОС да не гласува за избор на неонацистка калинка в Съвета на директорите на Столичния автотранспорт ЕАД.

Това заявиха от Български антифашистки съюз - София (БАС - София).

Твърди се, че кандидатът за член на борда на Столичен автотранспорт ЕАД Георги Желязков е на тези две снимки на нацистката групировка "Кръв и чест".

Този кадър ли ще донесе сигурност на клиентите на автотранспорта?

Нова порция спорни назначения в общинските транспортни дружества предстои да гласува Столичният общински съвет.

За това предупреждават от "BGpravda".

На следващото си заседание в четвъртък общинарите трябва да решат дали да изпратят в бордовете на "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт" по един нов човек.

Назначенията се правят без конкурс по предложение на съветниците Карлос Контрера (ВМРО) и Николай Стойнев (ГЕРБ) с обяснението, че за момента състезание не може да се направи заради правен вакуум. В доклада с предложените помени в бордовете се посочват единствено имената на новите хора в съветите на директорите. Информация за професионалния им опит и защо и дали са подходящи за позициите липсва.

Предложенията за нови членове на бордовете минаха в понеделник през комисията по транспорт, чиито председател е единият от вносителите на предложението - Контрера. Срещу тях бяха съветниците от "Демократична България", както и председателят на групата на БСП Калоян Паргов. Други двама общинари от левицата обаче подкрепиха доклада.

Преди няколко месеца отново без конкурс бяха назначени нови членове на бордовете на "Център за градска мобилност" и "Чистота Искър". Това са бившите кметове на район "Студентски" Димитър Дилчев и на "Изгрев" Цветомир Жеков, които не успяха да се преборят за нов мандат като районни кметове. Те вече са изпълнителни директори на двете дружества.