На практика официално още 6 гласа са необходими, за да може проектокабинетът на Асен Василев да събере 121 депутати. Това заяви министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер пред БиТиВи.

По думите му в новата програма на правителството, която е почти готова, няма изненади, а всички политики са заложени така, както са обещали.

"Продължаваме промяната" не купува депутати, а тези, които се оплакват се чувстват явно в свои води. Парламентът за нас не е магазин и не се купуват и продават хора, изтъкна Лорер.

Делян Добрев смята: На ПП им трябва още един глас

Делян Добрев смята: На ПП им трябва още един глас

За Атанасова е безобразно оцеляването на едно правителство да е въпрос на дилърство в НС

ПП се обръща към всички народни представители затова, каквото им диктува тяхната съвест да направят в пленарна зала. Няма купуване и няма продаване, повтори с настояване Даниел Лорер. Заради това е и сигурен, че от партията ще имат очи да погледнат своите избиратели, "защото знаем точно за какво сме поискали подкрепа и за какво сме я получили", подчерта той.

"Дълбоко се съмнявам Кирил Петков да е търсил Костадин Костадинов за подкрепа", изтъкна Лорер по повод обвиненията, които отправи на брифинга вчера лидерът на "Възраждане".

Той уточни, че не се предлагат персонални сделки преди програмата на правителството да е разписана.

Според него истинският въпрос е защо опозицията излага на риск страната да получи парите от Плана за възстановяване и устойчивост.