Национално движение "БГ Патриот" обяви категоричната си подкрепа за коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО". Това се посочва в декларация на младите патриоти във връзка с предсрочните парламентарни избори на 26 март.

В документа се посочва, че предвид геополитическата ситуация и предизвикателствата пред националната сигурност на страната Обединените патриоти ще са гарант за защита на националния интерес и отстояването му както пред партньорите от ЕС и НАТО, така и пред трети страни.

От БГ "Патриот" вярват, че съединението прави силата. Според тях то трябва да се доказва не само на думи, но и на дела. Именно затова застават твърдо зад кандидатските листи на "Обединени патриоти" за народни представители в цялата страна, "защото заедно сме по-силни".

В декларацията се подчертава още, че за движението е изключително важно всички политически, граждански и обществени организации с национални и патриотични ценности да се обединят и да работят заедно за решаване на проблемите, пред които е изправена държавата. Сред тях са демографският въпрос, мигрантската криза, икономическото развитие и бъдещето на българския народ.

От "БГ Патриот" изтъкват също, че коалицията "Обединени патриоти" цели промяната и обединението на българите и България, възраждане на българската икономика и по-добър просперитет на българската нация, повишаване на стандарта на живот на българите, борба срещу картелите и монополите. Сред другите цели на патриотите са развитие на модерно и качествено образование и здравеопазване, утвърждаване на справедлива и неподкупна съдебна система. Желанието им е интересите на България да бъдат поставени над всичко.

С Нами Богъ, завършва декларацията.