Оспорвана е битката за първото място на балотажа на местните избори във Варна.

Според екзит пола на социологическата агенция "Тренд" към 20 ч. кандидатът на ПП/ДБ Благомир Коцев води своя опонент с около 4%. Коцев получава 49.2% от гласовете, а издигнатият от ГЕРБ и досегашен кмет на морската столица Иван Портних печели 45% подкрепа. 5.8% от избирателите са посочили "Не подкрепям никого".

По данни на "Галъп интернешънъл" към 20 ч., Благомир Коцев води с повече от 4%. Той получава 49.7% от гласовете, а Иван Порних - 44.9%. От избирателите 5.3% са посочили "Не подкрепям никого".

Според екзит пола на "Маркет линкс" Благомир Коцев печели 48.5% във Варна. След него е Иван Портних с 43,9%.

Резултатите от паралелното преброяване на "Галъп" при 80% изпълнение на извадката показват, че кметският пост завоюва Благомир Коцев с 52,9% от гласовете, побеждавайки опонента си Иван Портних от ГЕРБ (41%). "Не подкрепям никого" - 6,1%.

Според "Тренд", при 83,3% изпълнение на извадката, процентите подкрепа за двамата кандидати са съответно 52,5% и 41,4%. "Не подкрепям никого" са избрали 6,2% от гласувалите.

"Приемам резултатите като избор на Варна." Това заяви Благомир Коцев, който вероятно печели морската ни столица. Резултатът той отчете като демократичен. Двете столици както София, така и Варна са лидер в това, смята Коцев и коментира вота на варненци: "Това е техният вот, това е техният избор. Смятам, че ще поставя ново начало за Варна". Варна има нужда от промяна, убеден е Благомир Коцев. Той ще отвори общината за варненци и ще има приемен ден, нещо което досегашният кмет не е правил.

Припомняме, на първия тур Иван Портних спечели 28 206 гласа или 26.27% от гласовете. Неговият конкурент за кметския пост Благомир Коцев от ПП/ДБ спечели 22 893 гласа или 21.56% от вота.

Кметът на Варна става ясен на втори тур

Кметът на Варна става ясен на втори тур

Иван Портних се изправя в люта битка срещу Благомир Коцев