Една от трите машини, използвани за пробно гласуване и обучение на избирателите, предоставена на 25-та РИК в София, е спряла да работи и не може да бъде поправена или заменена. Това съобщи БНР, като цитира писмо, изпратено до ЦИК.

ЦИК ще предостави на тази районна комисия една от машините, с които разполага, обяви говорителят Росица Матева. 

"Но едновременно с това да ги помолим да посочат какви са обстоятелствата, довели до "безвъзратното спиране" и да бъдат малко по-отговорни към машините, защото все пак не са евтини", обеща тя. 

Осигуряват пробно гласуване на 3 метростанции

Осигуряват пробно гласуване на 3 метростанции

И хората от Волуяк могат да опитат гласуването преди вота на 11 юли

Припомняме, че по график, трите районни избирателни комисии съвместно с общинските администрации в София-град, вече провеждат демонстрации на вота с машина на публични места. По едно устройство е поставено в подлезите на метрото при станциите на Софийски университет, Орлов мост и "Сердика".

Жители и гости на София могат да тестват до 9 юли включително как се гласува с машина.  Избирателите могат да получат информация и пълно съдействие от представител на РИК.

В Пловдив се забавиха с пробното гласуване с машини за предстоящите избори. Трите машини, които бяха доставени в сряда все още стоят опаковани на 2 юли. Членовете на 16-та РИК не бяха достигнали до общо решение къде да се разположат устройствата, за да може повече гласоподаватели да имат достъп до тях за пробен вот.

В Пловдив се бави пробното гласуване с машини

В Пловдив се бави пробното гласуване с машини

Няма решение къде да бъдат поставени устройствата