Жители и гости на София могат да тестват до 9 юли включително как се гласува с машина в 3 метростанции. Устройства ще бъдат разположени при Софийския университет, на Орлов мост и в "Сердика", пише "24 часа".

От Трите столични районни избирателни комисии организират разяснителната кампания за парламентарните избори тази неделя. Те са подкрепени от 24-те районни администрации.

В район "Надежда" във вторник демонстрация на пробно гласуване ще се проведе от 10 до 13 ч. в Северния парк. Машината ще бъде поставена близо до входа откъм кв. "Свобода". Гласуването ще е доброволно, анонимно и ще се използва електронната бюлетина без реални политически партии, коалиции и кандидати.

Избирателите могат да получат информация и пълно съдействие от представител на РИК.

Във вторник информационна среща с граждани и пробно машинно гласуване ще има и в район "Лозенец". Тя започва от 10 ч. в клуб на пенсионера на ул. "Развигор" 1-3. От 10 до 14 ч демонстрация ще има в районната администрация на "Красно село", а от 11 до 13 ч - в кметството в с. Владая.

В сряда жителите на район "Връбница" ще могат да тестват как се подава електронна бюлетина на 3 места - от 10 до 12,30 ч в сградата на кметството в с. Волуяк и в тази на ХХХ ДКЦ в "Обеля-2", а от 13 до 16 ч машина ще има в кметството на с. Мрамор и в сградата на район "Връбница". Тестове в сряда ще има и в сградата на район "Триадица" - от 10 до 14 ч, в читалище "Възраждане" в кв. "Дървеница" - от 9 до 11 ч, в читалище "Елин Пелин" в "Мусагеница" - от 11 до 13 ч ,и в читалището в Панчарево - от 10 до 15 ч.