"Идеята е да спрем хората, които искат да повлияят върху резултата в една или друга посока". Това заяви пред БНР областния управител на Сливен Минчо Афузов по повод акцията срещу купуване на гласове в село Градец.

По думите на Афузов на предишните избори е имало разпореждане да бъдат задържани полицейски разработки, свързани с платен вот.

Иван Гешев иска имунитета на кандидат за депутат от Бургас
Обновена

Иван Гешев иска имунитета на кандидат за депутат от Бургас

Бил подкупил четирима да гласуват за определена партия

"Имало е разпореждане да се задържат нещата, да се изчакват, да се търси още информация, да се търси допълнително информация. Не мога да кажа кой конкретно и не съм се интересувал. Било е и на местно, и на национално равнище".

Той коментира, че на местно ниво Областна управа работи много добре с Окръжна прокуратура за осигуряването на честни избори.

"Получихме уверение за тотална подкрепа на нашите усилия. Много от това, което сме си говорили тогава, че ще се прави, вече се реализира от тяхна страна".

Хванаха мъж с 40 листа с имена и ЕГН при акция срещу купуването на гласове в Пловдив

Хванаха мъж с 40 листа с имена и ЕГН при акция срещу купуването на гласове в Пловдив

Той е криминално проявен и осъждан

Полицейската акция срещу купуването на гласове в село Градец е резултат от това, че полицията може да работи спокойно, каза областния управител на област Сливен Минчо Афузов.

По думите му той е дал пълната си подкрепа на полицията в областта и е категоричен, че няма да се толерира търговията с гласове в полза на която и да е политическа партия.

За да се пресче търговията с гласове, полицейските служители вече са провели множество разговори със хора, които имат пряко и непряко отношение към процеса, съобщи областният управител.

МВР е задържало 669-ма за купуване на гласове

МВР е задържало 669-ма за купуване на гласове

Проверени са 6 691 лица от активния криминален контингент