За апаратни трикове и фалшификации в СДС дни преди Националния съвет на партията, съобщиха от името на Преговорен екип на СДС, избран с решение на Националния съвет от 16 февруари 2018 г. Въпреки че писмото е подписано само така - Преговорен екип, имейлът е изпратен от името на Александър Ненков, който е член на този екип.

Според информацията днес, 13 април, Божидар Лукарски и Филип Кирев, главен секретар на СДС, който е подал оставка още през месец март 2017 г. и е единственият нелегитимен член на НИС и на Националния съвет на партията, са направили опит да изключат близо една четвърт от областните структури на СДС в България.

Това се случва само три дни преди Националния съвет на СДС, който ще се проведе на 17 април 2018 г. в София и е "пристъп на отчаяние" и израз на панически страх, тъй като се очаква във вторник да се поиска оставката на лидера на СДС Божидар Лукарски.

"Този акт няма да им помогне. Няма как да останеш ръководител на една партия, когато повече от 80 % от структурите ѝ не те искат. Всички инакомислищи ли ще изключите от СДС, г-н Лукарски?", се казва в сигнала, който определя лидера на партията като "недоразумението Лукарски".

СДС е символ на надеждата на поколения българи за свобода, демокрация, достойнство, по-добър живот и е в състояние да преодолее, и този ваш трик, се казва в декларацията.

Припомняме, СДС беше част от Реформаторския блок, които участваха на последните избори, но не минаха бариерата от 4% за влизане в парламента. Обединението беше напуснато вече от земеделците, от Глас народен на Светльо Витков, а утре се очаква такова решение на бъде взето и официално от Движение България на гражданите. Това би означавало СДС да остане единствен член.

Последната изява на Божидар Лукарски бе на откриването на офиса на НФСБ, които заеха част от емблематичната сграда на "Раковска" 134. Тогава Божидар Лукарски намекна, че естествено за СДС е да върви към споразумение с Валери Симеонов.

Като "трик" Божидар Лукарски определи заявката на Реформаторския блок, че няма да участва в управление с Борисов, но после влезе в коалиция с него.