"За нас е най-важно да намерим обединение около политики и желанието да прокараме реформи." Това заяви пред журналисти говорителят на кабинета Петков Лена Бориславова, предаде БГНЕС.

По думите й на този етап разговори за постове не е имало. Ние продължаваме да държим на новия закон за КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за председател на антикорупционната комисия, добавя ти. Според нея Рашков е доказал желанието си да се бори с корупцията и несправедливостта.

Истината е, че без убедително мнозинство няма как да вървим напред и да борим корупцията. Важно е законът за КПКОНПИ да бъде подкрепен в сегашния му вид, допълни Бориславова.

Тя посочи, че Продължаваме промяната са влезли в управлението със задачата, да обединят крайно леви и крайно десни. По думите й това е била добра стратегия преди седем месеца. Дали е добра стратегия и сега предстои да разберем, добави Бориславова.

Говорителя на кабинета в оставка не изключи преговори с парламентарната група на ИТН. По думите й ПП настоява да види желание за реформа и промяна.

Искаме да видим истински действия, не голи обещания, категорична бе тя.

Лена Бориславова: Събирането на ново мнозинство ще е ужасно трудно

Лена Бориславова: Събирането на ново мнозинство ще е ужасно трудно

Законът за КПКОНПИ би бил един добър тест кой всъщност се бори с корупцията