Днес на разговорите по програмата на ПП/ДБ ще се види колко реалистична е тя, дали е надценена, дали е финансирана и реалистична. Така коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов.

Не сме поставяли ултиматум, обясни Борисов, но повтори, че когато ПП казали, че не искат с ГЕРБ, то би трябвало значи да кажат кои са другите. Затова и заяви категорично, че няма така да им даде плаващо мнозинство.

И макар и да заяви, че се опитва да се абстрахира от коментарите, Борисов призна, че е ядосан от твърденията, че не искат с ГЕРБ, а с други можело. Няма да се получат по този начин нещата, изтъкна Бойко Борисов. Ние сме искрени, коректни и точни, подчерта той.

И пак от думите на Борисов стана ясно, че както вчера, така и днес ПП/ДБ не били готови за разговори, които трябвало да започнат днес от 10 часа.

ПП виждат управленски мандат с хоризонт 18 месеца

ПП виждат управленски мандат с хоризонт 18 месеца

ГЕРБ искат състав на кабинет на ПП през уикенда, иначе минават към план Б

Отново той изтъкна, че най-доброто за България е управление между първите две формации. Лидерът на ГЕРБ смята, че тяхната програма е по-добра от тази на ПП/ДБ.

Най-доброто от двете партии трябвало да влезе в състава на правителството. Борисов смята, че ПП/ДБ вече започват да ги изнудват.

Няма срок на търпение, обясни Бойко Борисов и каза, че въпреки обидното отношение щял да прояви търпение. Вярвам в доброто, допълни лидерът на ГЕРБ. Той не отговори на въпроса на News.bg защо сега най-доброто според него е управление между първите две сили, след като досега е управлявал все с по-малките. Кога сме управлявали с по-малките, попита той и след пояснението, че Патриотите и РБ не са били втора сила, той каза, че те са били силни в НС.

Нямаме решение на Конгреса за управление с БСП, заяви още лидерът на ГЕРБ. Най-важна обаче за правителство е програмата. Когато имало програма, нямало значение кой ще е премиерът, дори и Кирил Петков щял да е приемлив.

Борисов все пак остава оптимист, че днес ще се разберат за управленската програма.

Карадайъ: Ако се стигне до диалог, ще има нужда от ДПС

Карадайъ: Ако се стигне до диалог, ще има нужда от ДПС

Забелязал, че жертвите от ГЕРБ простили на палачите от ПП, но Рашков го нямало