Движението за права и свободи намира за похвално, че "жертвата и палачът" си говорят, но този разговор следва да прерасне в диалог. Така коментира вчерашната среща между първата и втората политическа сила ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Съвсем скоро беше Рамазан байрям, байрямът на опрощението. Вчера чухме в разговорите между жертви и палачи, че са си простили. Но не видяхме г-н Рашков на тази среща. Иначе като среща - похвално е да си говорят политическите партии, парламентарните групи. На тази среща видяхме разговор между двете най-големи парламентарни групи в НС. Нашата надежда е този разговор да прерасне в диалог. Защото е нужен диалог, не само разговор", коментира в кулоарите на парламента той.

Стигне ли се до диалог, ще има нужда от ДПС, подчерта Карадайъ.

"Планът Б" на Борисов, т.е. дали има вариант ГЕРБ да търси подкрепа от партии извън "добрите сили" и в конкретика ДПС, Карадайъ отказа да коментира. "Това е въпрос към г-н Борисов."

"Ние сме заявили категорично, че има множество кризи в последните години, включително след ковид, тези кризи се задълбочиха. Но над всички тези кризи е политическата криза и час по-скоро", посочи лидерът на Движението.

И даде рецепта за решаване на въпросната политическа криза - нормалност, която се постигала именно чрез диалог, върна се на първоначалната си мисъл той.

ДПС е поело ангажимент пред избирателите си, че ако участва в управляващото мнозинство, ще направи така, че дневният ред на хората да стане дневен ред и на Народното събрание и правителството, увери партийният лидер.

ПП може и да покажат на Борисов проектокабинета си

ПП може и да покажат на Борисов проектокабинета си

Това, което със сигурност ще направим, е да подготвим управленска програма