Има още време и може да се намери още по-качествена кандидатура за президент, каза кметът на София Бойко Борисов по повод подкрепата, която вчера Петър Стоянов обяви за номинирания от ДСБ Неделчо Беронов.

В "Тази сутрин" по бТВ Борисов поясни, че до този момент твърдо е стоял зад кандидатурата на лидера на СДС, както и че е поел ангажимент пред Стоянов, че самият той няма да се кандидатира.

По думите му след като Петър Стоянов е оттеглил кандидатурата си, в дясното пространство вече няма кандидати, които да се противопоставят на Георги Първанов.
Борисов обаче отказа да назове коя е личността, която той оценява като по-качествена кандидатура от тази на Беронов.

Конституционният съдия Неделчо Беронов според столичния кмет не притежава необходимата енергичност, която по мнението на Борисов е задължителна за следващия президент.
Според Борисов бъдещият държавен глава трябва да е млад, енергичен, мощен, човек с размах.

Лидерът на СДС Петър Стоянов отново подчерта пред бТВ, че три от десните партиите, визирайки тези на Костов, Мозер и Праматарски, са заявили категорично своето отрицателно отношение към кандидатурата му, демонстрирайки враждебно отношение.

Бях готов да вляза в битката, която можеше да бъде спечелена, ако десният кандидат бе единен. Бях готов и да загубя тези избори, но щях да обединя десницата, заяви Стоянов.

Според лидера на СДС Иван Костов явно разполага с факти и възможности, които са в основата да твърди, че Неделчо Беронов е печеливша фигура за президент.

Моят страх е, че може да има нова архитектура на дясното пространство след тези избори", заяви Стоянов.
На въпрос „Ако на президентските избори загуби десният кандидат-президент кой ще носи отговорност",  той каза само, че "не е привърженик на солидарна отговорност".