Искам да благодаря на СДС, че не се подведоха по г-н Костов вчера, защото от една страна г-н Костов няма как да разбира какво е това финансов пакт за стабилност".

Това каза премиерът Бойко Борисов в Панагюрище по повод решението на сините да подкрепят предложението на ГЕРБ за въвеждане на фискален борд и необходимите за това промени в Конституцията.

По-рано днес зам.-председателят на СДС Румен Христов обясни, че според сините въвеждането на фискален борд е важно, защото щяло да гарантира по-ниски лихви по кредити на българските граждани и фирми, сигурност на чуждестранни инвеститори, както и финансова стабилност на държавата като цяло. По думите на Христов в момента фискален борд е въведен в Германия, Полша и Чили.

Благодаря на СДС и на Мартин Димитров и на останалите десни партии, които ме подкрепиха, защото това е да осъществяваш реално програма на една дясна партия", коментира Борисов.

На въпрос защо при прерязването на лентата на високотехнологична инсталация в „Асарел Медет", премиерът е казал, че с това си действие дразни Станишев, Бойко Борисов каза: „Просто знам, че социалистите се дразнят, когато държавата успява и върви добре".

Кой го интересува какво мисли Станишев и БСП, каза премиерът по повод подготвяния вот на недоверие от БСП.

Той допълни, че няма да дава оценка на това, което е свършено до момента. Оценките за работата на правителството ги дават собствениците на предприятия и инвеститорите, които работят в него.

Свидетелство за това са вложените сериозни инвестиции и в предприятието в Панагюрище. Факт е, че в него работната заплата е една от най-високите в страната, че няма трудови злополуки и предстои усвояването на още средства и инвестиции, каза Борисов.