Две лъжи бяха опровергани вчера - от живота и от фактите. И както се казва в една стара песен: "Не аз, животът ще ви го върне." И той им го върна, заяви Борисов с отправка към лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. Бойко Борисов говори пред актива на ГЕРБ в Хасково си личи от видео, публикувано в профила му във фейсбук.

"Повече няма да допускам да нападат партията ми - с лъжи и манипулации! Изпуснаха времето, когато лъжеха, а ние си траехме", заяви Бойко Борисов и се зарече, че няма да допуснат повече да говорят така за ГЕРБ, макар че "колкото повече говорят, толкова повече губят".

Борисов коментира и посещението на ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О"Брайън и му благодари, че ясно е направил разграниченията по санкциите "Магнитски".

"Той много ясно разграничава вината на всеки, и дали се отнася за политически партии, и тази спекулация, едно голямо "благодаря" на Джим О Брайън, на посолството, че ясно го изяснихме. ГЕРБ бе партията, на която всички разчитат да задържи България в евроатлантическата общност", каза Бойко Борисов на срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Хасково. Припомняме, че вчера Борисов заяви, че е знаел за "Магнитски" ден преди самите санкции да бъдат публикувани. а в седмицата преди санкциите три пъти е бил в американското посолство заради "доброто сътрудничество". Два пъти се срещал и с О' Брайън, коото бе на посещение у нас.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството на Кирил Петков за това, че страната ни няма да влезе в еврозоната от 1 януари догодина.

Вчера министърът на финансите Росица Велкова официално заяви, че България се отказва от датата за прием 1 януари 2024 година, тъй като не е прието необходимото законодателство, а и страната не покрива критерия за ниво на инфлацията.

Правителството в нарушение се отказало от Еврозоната, отсече Василев

Правителството в нарушение се отказало от Еврозоната, отсече Василев

Правителство наруши решението на Народното събрание

Според Борисов бившите управляващи от "Продължаваме промяната" не са се справили и с миграцията и с войната по пътищата.

"В същото време каналите, които разтвори Бойко Рашков, и Промяната категорично го казвам, ви доведоха да настане ад по шосетата в България, по пътищата. Служебните министри не били виновни, те толкова си могат, те не са избирани.