"Честит професионален празник на българските лекари. Пожелавам ви здраве и сили, за да продължавате да лекувате. Бъдете всеотдайни към професията си и не спирайте да се развивате."
С тези думи министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските лекари по случай професионалния им празник в пост в социалната мрежа "Фейсбук".

Борисов духом в парламента за третия вот на недоверие

Борисов духом в парламента за третия вот на недоверие

Червените настояват властта да чуе недоверието

Борисов продължава - последните години у нас много болници били ремонтирани, а отделения били оборудвани с нова модерна апаратура. 

"При годишен разход от 1 млрд. лева в началото на това управление сега той надхвърля 4 млрд. лева, а в бюджета за 2019 г. също ще има увеличение", пише премиерът.

Според Борисов в рамките само на тази година задлъжнялостта на болниците е намаляла с 13%, което е в резултат на мерките, които правителството е предприело.

Основното право за безплатно здравеопазване е нарушено, мотивира Нинова
Обновена

Основното право за безплатно здравеопазване е нарушено, мотивира Нинова

Думите достъпност и безплатност се заменили с връзки и пари

Премиерът не пропусна и да намекне за днешния дебат в пленарна зала за третия вот на недоверие на БСП срещу правителството. Вотът на недоверие е именно за политиката на управляващите в сферата на здравеопазването.

"Необходима е цялостна реформа в един модел, който днес се критикува от тези, които са го заложили", написа Борисов.

"Първите стъпки се правят, и в момента се водят обсъждания на много предложения за промени в здравеопазването, защото е важно да бъдат чути всички страни - лекари, пациенти, законодатели. Вярвам, че с общи усилия и диалог ще намерим решения на проблемите в системата за по-качествено здравеопазване", допълни той.

По-рано днес здравният министър Кирил Ананиев също изпрати поздравителен адрес към лекарите в страната по случай професионалния им празник.