"Всички искахме румънски модел - това е румънският модел: като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват". Това коментира Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ в кулоарите на парламента по повод действията на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура".

Борисов заяви, че иска да използва случая, за да поздрави прокуратурата.

Павлова се чуди на обвиненията срещу ексшефа на АПИ, нямала данни за нарушения

Павлова се чуди на обвиненията срещу ексшефа на АПИ, нямала данни за нарушения

Поръчката за "Марица" не била еднолично решение на Лазаров

Заедно с него в българския парламент е и британският политик и евродепутат от консервативната партия Джефри Ван Орден.

"Всички искахме румънски модел - това е румънският модел. Като се събудиш сутрин да чуеш кого разследват. Бой по всички, така че да има превенция и да спрем по тази тема да се говори каквото и да е като съмнения за корупция. Който, където и както го заварят - всичко трябва да се провери и да повдигат обвинения", коментира той.

На въпрос дали да очакваме министър с ресор европредседателство, Борисов коментира, че естествено трябва да има. "По тема структура на Министерски съвет с колегите патриоти сме се разбрали да излезем и да ви го съобщим", заяви той.

Прокуратурата влиза в НЕК заради неизгодни договори

Прокуратурата влиза в НЕК заради неизгодни договори

"Разследваме безстопанственост"

На въпрос, че Деница Златева е съобщила във Фейсбук, че е взела трудното решение да не участва в правителството, Борисов заяви: "Деструктивността на БСП е факт. Това, че те само на думи приказват, за да подлъжат хората, че са едва ли не конструктивни по национални теми. Няма по-важна тема днес от темата европредседателство. В нея е включена и националната сигурност", каза Борисов.

По сигнал на ОЛАФ прокурори и ДАНС влязоха в АПИ

По сигнал на ОЛАФ прокурори и ДАНС влязоха в АПИ

Разследва се изграждането на магистрала „Марица“, Лот 1

Той обясни, че хората в Европа се интересуват за това какво се случва в България. Ние предложихме едно прагматично решение, което по тази тема да ни обедини. "Безспорен добър професионалист, навлязъл много в материята, работил три месеца по въпроса и щеше да стане добре. Те искат да няма председателство, те искат да рушат, те искат и това им е най-силното конспиративни действия. Никой не може да ме упрекне, че не положих всички усилия да има стабилност, да има обединеност в политическата класа, за да направим едно добро председателство", заяви лидерът на ГЕРБ.

Британският евродепутат консерватор Джефри Ван Орден, който бе в стаята на ГЕРБ в българския парламент заяви, че е уверен в правителство, ръководено от Борисов. Той посочи, че са обсъдили отношенията между България и Великобритания и ролята й по време на председателството на Съвета на Европа.

Борисов допълни, че най-важната тема за Великобритания, освен предсрочните избори, са преговорите за Брекзит. "България е много важна, защото точно в тези шест месеца на нашето председателство ще бъдат решаващите преговори за Брекзит", коментира той.

Прокуратурата разследва КЕВР
Обновена

Прокуратурата разследва КЕВР

ДАНС съдейства по изземване на документи в сградата на КЕВР

"България, освен всички наши отговорности, които имаме, става изключително важна за тези преговори. Това е нещо, което надявам се и българския парламент и политическите партии да съзнават колко важна става България в Европа. Стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. Господ така отреди. В най-важния момент за Европа България да бъде център и ние трябва да се възползваме от това, защото дава възможности в много посоки", каза още Борисов.

Много ясно, Европа знае и преамбюла на програмата, която подписахме с нашите колеги патриоти. Аз ще настоявам да стане публична. Евроатлантическата ориентация е водещото в нашата политика, допълни Борисов.