Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов поздрави новоизбраните конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова. Двамата са достатъчно добри юристи, е оценката на Бойко Борисов.

Той обаче останал учуден от БСП и дебата, който излизал от границите на реалността.

Борисов напомни, че ГЕРБ била създадена, за да извади БСП от властта. Досега българският народ с над 20 избора го е потвърждавал и затова Борисов не знае за кой модел говори Корнелия Нинова. Нима ни е победила на парламентарни избори, за да коментира паралелната държава, ядоса се Бойко Борисов. Той напомни, че три години паралелната държава в ръцете на БСП и президента Румен Радев правила глупости.

Лидерът на ГЕРБ се надява, че президентът Румен Радев няма да бойкотира избора на конституционните съдии.

Борисов смята, че е станал един дебат за конституционните съдии, но в един момент той е минал границите на приличието. "Когато бяхме млади, ходехме в залите, тренирахме, биехме се - това беше спор. В парламента сега би трябвало хората да правят политики, а не да се правят на бабаити, не да създадат напрежение, че да стане и бой накрая. С времето трябва да знаят хората, че когато си млад, ходиш и се риташ по залите, ставаш треньор, шампион, а сега е съвсем друго поприще", коментира в типичния си шеговит стил Борисов за атмосферата в пленарна зала.

Бойко Борисов подчерта още, че ще подкрепи Комисията за контрол на службите да не е във "Възраждане", а да се направи нов избор за ротационен председател на ресорната парламентарна комисия.

Дебатът за съдии за КС – ястреби, остриета и калинки
Обновена

Дебатът за съдии за КС – ястреби, остриета и калинки

БСП няма да подкрепи нито една от трите номинации