Благодарение на т.нар. "некоалиция", за всички общини в областта се отпускат немалко пари. Това заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с кмета Димитър Николов посети строителната площадка, където в средата на януари трябва да стартират същинските дейности по изграждането на новата университетска детска болница.

На визитата присъстваха и кметовете на няколко общини, а именно: Камено - Жельо Вардунски, на Айтос - Васил Едрев, на Поморие - Иван Алексиев, на Царево - Марин Киров, на Приморско - Иван Гайков, на Малко Търново - Илиян Янчев. Те също дадоха отчет на проектите, които предстои да реализират по програмата. На визитата присъства и Теменужка Петкова - зам-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"След годините застой и хаос, сега всичко тръгва както беше. Една лъжица асфалт не са положили за 3 години. Сега, за всички кметове, за всички населени места, нещата пак започват да се случват. Това е възможно само и единствено заради това, че има правителство. Видяхме какво беше по време на служебните правителства, нямаше бюджети, - както казваше баба ми - пълно мъртвило", заяви още Бойко Борисов.

Николов подчерта, че новото лечебно заведение ще се намира в двора на МБАЛ - Бургас.

"В момента строителната фирма променя трасетата на водопроводите, кабелите и тръбите на Топлофикация", каза градоначалникът.

Сред останалите приоритетни проекти в морския град са южният път за жк "Меден рудник" и две кръгови къстовища, ремонти на големите транспортни шосета - бул. "Транспортна", ул. "Одрин", ул. "Патриарх Евтимий" "Гладстоун", ул. "Оборище", уточни Николов.

По отношение на предстоящата ротация, лидерът на ГЕРБ каза, че всичко ще се разбере, когато дойде 6-ти март.

Асен Василев: Ротация ще има само между Денков и Габриел, министрите остават

Асен Василев: Ротация ще има само между Денков и Габриел, министрите остават

Единственият друг възможен кабинет е ГЕРБ да започнат да управляват с "Възраждане" и БСП

"Когато действа изключително демократичен принцип на жесток самоконтрол, какъвто има в момента, това е добро за държавата. Има ясно разписано споразумение - Денков - Габриел и при ротацията - Габриел - Денков".

По думите му ще бъде направен анализ на работата на всеки министър и ако има такива, които не са се справили добре, ще бъдат сменени.

Във връзка с влизането на България в Шенген, Борисов посочи, че е имало малко грешки, но истинският проблем, който ги е спрял, е спрял е бил този 3-годишен застой и хаосът по границата.

"Три загубени години. Калин Стоянов мисля, че се справя много добре. С Мария Габриел и Денков направиха много. Ние с Кирил също през двете комисии направихме, каквото можахме. Трябва да благодарим на австрийския бизнес, който инвестира у нас, защото написа отворено писмо до управляващите в Австрия. Изпълнили сме условията, трябва да покажем, че пазим правилно границата", допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов разяснява за Шенген: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

Борисов разяснява за Шенген: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

Младостта и опитът в управлението изиграли лоша шега и у нас, и в Румъния