ГЕРБ ще наеме адвокати започва съдебни дела, за да помага на хората, станали жертва на режима на Румен Радев и Бойко Рашков. Това заяви експремиерът Бойко Борисов във видео от разговор със симпатизанти на ГЕРБ, публикувано в профила му във Фейсбук.

"В деня за pазмиcъл контpаpазyзнаването иcкa да тормози наpода. Възcтановяват cега бившата Дъpжавна cигypноcт. Това ли е демокpацията? Така ли ни водят в Евpопа?" - посочи той.

Борисов съобщи, че сред хората, срещу които е оказван натиск, e бившият земеделски министър Десислава Танева - в деня за размисъл служител на ДАНС й се е обаждал да се яви "на разговор" по сигнал.

Припомняме, експремиерът също стана обект на закани от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през 90-те

Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през 90-те

Намекна, че е възможно бивши министри да бъдат задържани

"Ще се борим за демокрацията. За всички става ясно как са спечелени "най-честните избори", с най-ниската избирателна активност за всички времена. Всичките машинации и терор по изборите бяха направени, за да може сега в парламента да текат седянки. Такова безобразие, толкова ниско продаваемо шоу никога не е било." - коментира Борисов.

"Кадрите на БСП и ДПС отдавна са назначени и сега се борят да ги узаконят под някаква форма. ДПС уж няма да са във властта, но ще си работят заедно. Не знам Христо Иванов как се чувства в една кошница с всичките тези хора, които уж са нещо ново, а са все стари политици. Хората сега може и да ги лъжат, но накрая ще страдат, защото икономиката на държавата тръгва стремглаво надолу." - добави лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към министър Асен Василев,като му напомни, че заради пандемията от COVID-19 ГЕРБ са удължили плащането на данъците до 30 юли и го прикани да не отчита това като свой приход, защото е от събиранията за миналата година.

"По-високите приходи се дължат на по-високите цени на енергоносителите, газта и горивото. Залъгват ни с тези 2 милиарда приходи." - добави Борисов.

По думите му, ако служебното правителство внесе актуализация на бюджета, групата ГЕРБ няма да я гласува.

Кирил Петков защити актуализацията на бюджета

Кирил Петков защити актуализацията на бюджета

За небостъргача за държавните чиновници в София, ДКК и държавния резерв