Затварят полигона Змейово, ако докажат, че замърсява въздуха в Стара Загора. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като откри Лаборатория в института по екология на БАН.

Според него модерната техника, с която разполага лабораторията, ще докаже кой е замърсителят в Стара Загора - полигонът, „Мариците"...

Когато един институт работи, той се толерира и от Европа, и от България, коментира министър-председателят, след като разгледа лабораторията.
В такива случаи съфинансирането е гарантирано, допълни той.

Държавното съфинансиране на еколабораторията е 1 млн. лв., а годишните приходи възлизат на 4 млн. лв. Държавата е коректен платец, когато има добри резултати, изтъкна Борисов.

Той обясни още, че парламентът ще приеме закона за ГМО, само защото това е част от законодателния пакет на ЕК, който всяка страна членка трябва да въведе в националното си законодателство.

Приемаме само това, което ЕК иска от България да приеме като закон, посочи Борисов. Не бива да се спекулира с темата, защото аз съм против и правителството е против да приеме ГМО, категоричен е Бойко Борисов.