Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа. Двамата обсъдиха усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Друг акцент бяха инициативите, които американското посолство подкрепя в помощ на България по време на извънредното положение.

Премиерът заяви, че настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Според него така ще успеем да ограничим разпространението на вируса, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни.

"САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно", отбеляза от своя страна Херо Мустафа.

Херо Мустафа доволна, че мерките срещу коронавирус у нас работят

Херо Мустафа доволна, че мерките срещу коронавирус у нас работят

По думите й здравната система се справя добре

По време на срещата Борисов и Мустафа спазваха социална дистанция и правилата за безопасност като част от ангажимента им в подкрепа на мерките за ограничаване на разпространението на заболяването в България. Двамата отново подчертаха, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни.

Министър-председателят и американският посланик продължиха и дискусиите по Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки.