Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтни работи на бул. "Васил Левски" във Варна. Това е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането на новото трасе от ул. "Подвис" до ул. "Девня" правителството отпусна 80,5 млн. лв.

Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. "Сливница", като с реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала "Хемус". Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП "Региони в растеж".

След завършване на булевард "Васил Левски" ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите.

Борисов ще посети и района на "Аспарухово", където са завършени ремонтът и разширението на ул. "Мара Тасева", а в момента се ремонтира бул. "Народни будители". Той добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей "Владислав Варненчик".

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както на много други места като в Поморие и Созопол, обясни Борисов.

Попитан за изграждането на автомагистрала "Хемус", министър-председателят Борисов заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на Белокопитово-Търговище.