12 народни представители са подали заявления, с които заявяват желанието си от кой изборен район да бъдат обявени. Това съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК). Става въпрос за 12 народни представители, които са избрани от два изборни района. След като са избрали един от районите, на тяхно място ЦИК обяви още 12 народни представители. 

В петък от комисията обявиха списък с народни представители, от които стана ясно, че 12 души са избрани от два многомандатни района. Комисията им даде еднодневен срок, в който да заявят в коя листа желаят да останат избрани. Стана ясно, че ако кандидатът не подаде писмено заявление в срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

95 мандата за ГЕРБ, 80 за БСП окончателно разпредели ЦИК

95 мандата за ГЕРБ, 80 за БСП окончателно разпредели ЦИК

Обединените патриоти сядат на 27 парламентарни места, ДПС - на 26 и "Воля" - на 12

Припомняме, че в 44-ото Народно събрание ПП ГЕРБ получава 95 мандата, "БСП за България" - 80, "Обединени патриоти" - 27, ДПС - 26, Воля - 12.

С днешно решение Централната избирателна комисия обяви имената на още 12 души. Комисията обяви и пълния списък с избраните за депутати в 44-ото Народно събрание. 

Румяна Бъчварова влиза от листата на ГЕРБ в 25 МИР-София, след като Бойко Борисов е заявил желанието си да остане избран от 16-ти изборен район Пловдив.

Бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева остава извън парламента, след като бе изместена с преференция. 

Припомняме, че тя от второ място мина на четвърто. Най-много преференции в тази листа е получил досегашният депутат Владислав Николов. В общественото пространство се заговори, че ако първият в Плевенската листа - Ивайло Московски, отново бъде избран за министър в новия кабинет, Цачева има шанс да влезе в парламента. Тогава обаче тя няма да може да стане парламентарен шеф.  

Александър Мацурев влиза в НС от листата на ГЕРБ в Първи изборен район - Благоевградски, тъй като Цветан Цветанов е предпочел да стане депутат от Великотърновски регион.

Предвид желанието на Валери Симеонов да влезе в парламента от 23-ти изборен район в София, от Бургаски изборен район от листата на патриотите в НС влиза Йордан Апостолов.

Александър Паунов влиза от листата на БСП във Варненски район, след като Стефан Данаилов е предпочел да влезе от 24-ти МИР.

Веселин Марешки от листата на "Воля" също е избрал да бъде избран от Софийския район - 25 МИР. Затова вместо него от Варненски район влиза Андон Дончев.

ЦИК прие решение за народните представители в 44-ия НС

ЦИК прие решение за народните представители в 44-ия НС

Израните в 2 изборни района да подадат заявление

Симеон Симеонов влиза от листата на ДПС във Велико Търновски район, тъй като Камен Костадинов е предпочел Бургаския регион.

Сергей Кичиков влиза в следващия парламент от листата на ДПС в Пазарджишки район, тъй като Делян Пеевски е предпочел да остане избран от Благоевградски район.

Останалите народни представители са: Алтимир Адамов от листата на ГЕРБ в Силистренски район; Мария Илиева - листа на ГЕРБ 23-ти МИР София; Боряна Георгиева - листа на "Воля" в 23-ти МИР; Снежана Дукова - листа на ГЕРБ в 25-ти МИР.

Последният 12-ти народен представител е Танер Али от листата на ДПС-Търговищки район. Той влиза в НС, след като Мустафа Карадайъ е предпочел да бъде избран от 9-ти изборен район Кърджалийски.

От решението на ЦИК става ясно още, че Владислав Горанов е заявил желание да остане избран в листата на ГЕРБ в 24-ти МИР София, а Томислав Дончев - от листата на партията в Седми изборен район - Габровски.

Теменужка Петкова е предпочела да остане избрана в листата на ГЕРБ в 28-ми Търговищки район.

Албена Найденова е подала заявление, че желае да остане избрана в листата на "Воля" в 26-ти МИР-Софийски.