"Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович, политически лидер на Гражданска инициатива "Сърбия, демокрация, справедливост" в Косово", коментира българският премиер Бойко Борисов, съобщава МС.

Всяко насилие е в противоречие с цивилизационните ценности и европейския избор на страните от Западните Балкани. "Очаквам политическите елити и всички граждани да проявят зрялост и сдържаност", допълва премиерът.

"Върховенството на закона не може да се поставя под съмнение и вярвам, че виновните за това престъпление ще понесат своята отговорност. Убеден съм, че диалогът между Белград и Прищина няма алтернатива и не трябва да се допуска подобни актове да го възпрепятстват", коментира Борисов.

Правителството на Косово остро осъди убийството на Оливер Иванович

Правителството на Косово остро осъди убийството на Оливер Иванович

Насилието е неприемливо

Борисов е провел телефонен разговор със сръбския премиер Ана Бърнабич по повод убийството в Косово на политическия лидер Оливер Иванович.

Българският министър-председател подчертава, че подобно насилие не може да се толерира, както не може да се поставя под съмнение върховенството на закона. По думите му, политическите цели се постигат с политически средства.

Бърнабич информира българския си колега за мерките, които Сърбия предприема след инцидента.

Борисов изразява съпричастност към болката на близките, приятелите и съмишлениците на Иванович и пожелава успех при разкриване на убийството.