Премиерът Бойко Борисов маргинализирал Народното събрание. Това обвинение към министър-председателя дойде от социалиста Филип Попов в началото на днешното заседание. Левите недоумяват защо, когато се гласува вот на недоверие, той не е в зала.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че Борисов не е длъжен да присъства. Голяма част от министрите обаче уважиха пленарна зала за днешното гласуване на вота на недоверие за правителствената политика в областта на екологията. В мотивите си за вота от БСП изброиха кризата с водата за Перник, политиката във ВиК сектора, горенето и вноса на боклук, както и мръсния въздух.

Това е четвъртият вот на недоверие към правителството. В края на миналата седмица в парламента се проведоха и дебатите по него, които продължиха над 4 часа. Премиерът Бойко Борисов отсъстваше от пленарната зала.

И четвъртият вот на недоверие не свали Борисов от власт
Обновена

И четвъртият вот на недоверие не свали Борисов от власт

За събарянето на властта гласуваха 102 депутати от БСП и ДПС

Единствено ДПС декларираха, че ще подкрепят вота, а от "Воля", въпреки че проведоха консултации, докрай не излязоха с категорична позиция. Тази сутрин стана ясно, че депутатите на Веселин Марешки няма да участват в гласуването, като по този начин искат да се разграничат и от двете партии - и от ГЕРБ, и от БСП.